Ενημέρωση πενθήμερης εκδρομής Γ' Λυκείου

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το πρακτορείο που θα υλοποιήσει την πενθήμερη εκδρομή στην Πράγα στις αρχές Δεκεμβρίου  2017 ( Αναχώρηση : έως και 15 Δεκεμβρίου 2017 και Επιστροφή : έως 19 Δεκεμβρίου 2017 ) είναι το HerodotusTours(ΜΗΤΡΟΠΌΛΕΩΣ 20 , τηλ. 2310 288 300), το οποίο επιλέχθηκε τηρουμένων των νομίμων διαδικασιών. 

Η εκδρομή (μετακινήσεις με αεροπλάνο και διώροφο λεωφορείο, διαμονή στο ξενοδοχείο OlympikCongress 4* με ημιδιατροφή και ξεναγήσεις από έμπειρους ξεναγούς)  στοιχίζει τελικά 350 κατ’ άτομο.

Ωστόσο,  ρευστοποιήσαμε τις δύο δωρεάν συμμετοχές για οικονομικά αδύναμους μαθητές, που προσφέρθηκαν από το Πρακτορείο και τα χρήματα τα διανείμαμε σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδρομή μαθητές, συγκεκριμένα 700 €.

Από τα ανωτέρω προκύπτουν προς ενημέρωσή σας τα κάτωθι:

Στην εκδρομή θα πάρουν μέρος 71 μαθητές, από τους οποίους οι 69 θα μοιραστούν τις δύο δωρεάν συμμετοχές, οπότε το ποσό, που πρέπει να καταβάλει κάθε μαθητής είναι 340€ και οι κάποιοι μαθητές θα μοιραστούν τη μία δωρεάν συμμετοχή, δηλαδή τα 350€.

Όσο για τα υπόλοιπα χρήματα που θα χρειαστούν ανάλογα με τις επιλογές που θα γίνουν στη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος της εκδρομής είναι : 1) 10 € για Κρουαζιέρα στο Μολδάβα, 2) 20 € για παρακολούθηση παράστασης Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και 3)10 με 12 €  Βραδινή έξοδος. Οι μαθητές θα έχουν επιπλέον μαζί τους χρήματα για φαγητό ή για κάποιο αναμνηστικό που θέλουν να αγοράσουν  περίπου 150€.

  • Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΗΤΑΝ 100€
  • Β’ ΔΟΣΗ: Έως 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 140€
  • Γ’ ΔΟΣΗ: Έως 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 100€

Συνοδοί καθηγητές :

1.      Καραγιώργης Γεώργιος , καθηγητής κλ. ΠΕ19 –Πληροφορικός, Αρχηγός της εκδρομής

2.      Αναστασίου Άννα, καθηγήτρια κλ. ΠΕ 02 -  Φιλόλογος , Συνοδός.

3.      Τζανάκη Ελένη, καθηγήτρια κλ. ΠΕ 04- Φυσικός, Συνοδός.

4.      Διαμαντοπούλου Μαρία, Καθηγήτρια κλ. ΠΕ02- Φιλόλογος, Συνοδός.

5.      Διαμάντη Φιλίππα, Καθηγήτρια κλ. ΠΕ10- Κοινωνιολόγος, Συνοδός.

   

        Σας παρακαλούμε να δηλώσετε στη Διεύθυνση του σχολείου, εάν τα παιδιά σας χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα  σε σχέση με την υγεία τους. (π.χ. αλλεργίες, χορήγηση φαρμάκων κλπ)

Τα κινητά τηλέφωνα επιτρέπονται στην εκδρομή και παρακαλούνται να δηλώσουν τον αριθμό του κινητού τους στη Διευθύντρια του Σχολείου.

       Όταν πραγματοποιείται μια πολυήμερη εκδρομή οι μαθητές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ταξιδεύουν ως ομάδα που εκπροσωπεί το σχολείο μας. Επομένως δεν επιτρέπεται σε κανέναν με πράξεις ή παραλείψεις του να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τη δική του ή των συμμαθητών του, να προκαλέσει προβλήματα στους καθηγητές του και να προσβάλει τη φήμη του σχολείου. Μέσα σε αυτό το πνεύμα θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα παρακάτω:

  1. Η εκδρομή έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Κατά συνέπεια συμμετοχή στις κοινές δραστηριότητες (επισκέψεις, ξεναγήσεις, κοινές έξοδοι) είναι υποχρεωτικές.

Οι μαθητές πρέπει να φροντίζουν να είναι συνεπείς ,ώστε να εφαρμόζεται το ωράριο του προγράμματος. Κάθε μαθητής είναι υπεύθυνος για την έγκαιρη μετακίνηση της ομάδας.

  1. Στον ελεύθερο χρόνο τους οι μαθητές μπορούν να μετακινούνται χωρισμένοι σε ομάδες σε λογική απόσταση από το χώρο συνάντησης. Πριν απομακρυνθούν, οφείλουν να ενημερώσουν τους καθηγητές τους και να γνωρίζουν την ώρα επιστροφής και τον τόπο συνάντησης με την ομάδα. Οι συνοδοί καθηγητές πρέπει να γνωρίζουν κάθε φορά πού ακριβώς βρίσκονται οι μαθητές. Για οποιαδήποτε μετακίνηση μαθητή απαιτείται άδεια. Μόλις επιστρέψουν οφείλουν να ενημερώσουν τον καθηγητή που τους έδωσε την άδεια.
  2. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στα δωμάτια των συμμαθητών τους, μετά την επιστροφή από τις βραδινές εξόδους, στις ώρες νυχτερινής ησυχίας. Από τη στιγμή που οι μαθητές αποσύρονται στα δωμάτιά τους κάθε μετακίνησή τους απαγορεύεται χωρίς άδεια από καθηγητή.
  3. Οποιαδήποτε φθορά ξένης ιδιοκτησίας (πούλμαν, ξενοδοχείο ή άλλο) προκαλείται από τους μαθητές οπουδήποτε σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, επιβαρύνει τους ίδιους και οι γονείς θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την αποκατάσταση των προκληθέντων ζημιών. Σε περίπτωση που δεν αποδειχθεί η ευθύνη του ενός, τα έξοδα βαρύνουν όλη την ομάδα. π.χ. αυτοί που είναι στο ίδιο δωμάτιο ή στο ίδιο πούλμαν κλπ. Υπεύθυνοι είναι οι μαθητές για τα κοσμήματα, κινητά και τα χρήματά τους. Οι ίδιοι πρέπει να πάρουν μέτρα προστασίας, το σχολείο δε φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν απώλειες.
  4. Απαγορεύεται επίσης αυστηρά η χρήση οινοπνευματωδών ποτών.

            

H Διευθύντρια του 31ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης

 

 

Δρ. Μαρία Α. Ναουμίδου

Φιλόλογος

Ώρες ενημέρωσης γονέων

parents meeting

Στατιστικά
Εμφανίσεις Άρθρων
999867
Στοιχεία Επικοινωνίας (contact information)
31st Lyceum (Senior High School) of Thessaloniki - Greece

79 Anaximandrou str. TK 54250, Thessaloniki

Tel. +30 2310 316897 


31ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναξιμάνδρου 79,  Τ.Κ. 54250, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310316897 


email: 31lykthe(at)sch.gr


 

 

 

Μαθητικοί Διαγωνισμοί

competitions

Ανακοινώσεις προς γονείς και κηδεμόνες

syll gon 4

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

Ψηφιακή πλατφόρμα e-me

e-me

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

ebooks