Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η βιομηχανική κληρονομιά»

 

 

Στη σχολική χρονιά 2016-17 υλοποιήθηκε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα «Η βιομηχανική κληρονομιά» από ομάδα 30 μαθητών της  Α΄ και Β΄ λυκείου. Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο δίκτυο «Κλικ προστάτευσέ το».

Η επιλογή του θέματος έγινε με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές τι σήμαινε για την Ελλάδα η περίοδος της εκβιομηχάνισης και αποβιομηχάνισης. Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν συγκέντρωσαν στοιχεία για βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης χώρας για την περίοδο 1900 μέχρι και σήμερα . Επισκέφτηκαν, ξεναγήθηκαν και φωτογράφησαν το κτίριο του παλιού εργοστασίου της Αλυσίδας στη Χαριλάου, το κεραμουργείο Αλλατίνη, τον Μύλο Χατζηγιαννάκη, τα Σφαγεία και το Μουσείο ύδρευσης.

KLIK 2017

Στην εκδρομή της Β΄ λυκείου στην Αθήνα, εντάχθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στην περιοχή Γκάζι αλλά και στο τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν από μέλη του μουσείου για την σημασία και το ρόλο που έπαιξαν τα λατομεία Λαυρίου, από την αρχαιότητα ακόμη, στην ελληνική οικονομία.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε τον Απρίλιο στο Τεχνικό Επιμελητήριο, σε εκδήλωση του περιβαλλοντικού δικτύου «Κλικ προστάτευσέ το», με συμμετοχή όλων των σχολείων του δικτύου. Επίσης το πρόγραμμα συμμετείχε και στην έκθεση φωτογραφίας του δικτύου, που έγινε στο Λαογραφικό Μουσείο, στην οποία έκθεση διακρίθηκε με φωτογραφία μαθήτρια μας.

Οι καθηγήτριες που οργάνωσαν και υλοποίησαν το πρόγραμμα ήταν η κα Μαίρη Τζιομάλλου, οικονομολόγος, που συντόνισε τους μαθητές της Β΄ Λυκείου, η κα  Ζωή Τοπάλη καθηγήτρια Αγγλικών και η κα Ελένη Τζανάκη, φυσικός, που συντόνισαν τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

program_icon.jpg

Ώρες ενημέρωσης γονέων

parents meeting

TTDD

Στατιστικά
Εμφανίσεις Άρθρων
995634
Στοιχεία Επικοινωνίας (contact information)
31st Lyceum (Senior High School) of Thessaloniki - Greece

79 Anaximandrou str. TK 54250, Thessaloniki

Tel. +30 2310 316897 


31ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναξιμάνδρου 79,  Τ.Κ. 54250, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310316897 


email: 31lykthe(at)sch.gr


 

 

 

Μαθητικοί Διαγωνισμοί

competitions

Ανακοινώσεις προς γονείς και κηδεμόνες

syll gon 4

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

Ψηφιακή πλατφόρμα e-me

e-me

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

ebooks