Πρόγραμμα eTwinning ?Light is life?

 

Το πρόγραμμα eTwinning είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από διάφορα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να συνεργαστούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε να ανταλλάξουν διδακτικές εμπειρίες κ.ά.

Το σχολείο μας συμμετείχε τη σχολική χρονιά 2016-17 στο πρόγραμμα αυτό, σε συνεργασία με αντίστοιχα σχολεία από το Lodi και την Elba της Ιταλίας, τα Ιωάννινα, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία.

Υπεύθυνος καθηγητής στο πρόγραμμα ήταν ο κος Δημήτριος Καραγιώργης, μαθηματικός-πληροφορικός. Συμμετείχαν οι καθηγήτριες κα Αλεξάνδρα Σπέντζου, φυσικός και η κα Μαίρη Τζιομάλλου, οικονομολόγος. Επίσης συμμετείχαν 20 μαθητές της Β΄ λυκείου, οι οποίοι ανάλογα με την ομάδα εργασίας, προετοίμασαν και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψή μας στο σχολείο AlessandroVolta στο Lodi της Ιταλίας τις εργασίες τους, σε συνεργασία με τους καθηγητές του προγράμματος.

Το θέμα το οποίο πραγματευτήκαμε φέτος ήταν το «Light is life». Το πρόγραμμα ήταν διαθεματικό και οι ενότητες που επεξεργαστήκαμε ήταν το «Light and Physics», «Light and Economics», «Light and Art» και «Light and Astronomy».

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2017 επισκεφτήκαμε το Lodi, το Μιλάνο και τη λίμνη Como. Οι καθηγητές και οι περισσότεροι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια καθηγητών και μαθητών αντίστοιχα.

Τον προσεχή Οκτώβριο περιμένουμε να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την αντίστοιχη ομάδα των καθηγητών και μαθητών του Ιταλικού σχολείου.

Στo video από την εκπαιδευτική μας επίσκεψη, τις παρουσιάσεις των εργασιών στο Ιταλικό σχολείο και τις επισκέψεις μας στη γύρω περιοχή, αποτυπώνονται  η χαρά και η ικανοποίηση των Ελλήνων και Ιταλών μαθητών από την προσωπική γνωριμία αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεών τους.

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

program_icon.jpg

Ώρες ενημέρωσης γονέων

parents meeting

TTDD

Στατιστικά
Εμφανίσεις Άρθρων
995620
Στοιχεία Επικοινωνίας (contact information)
31st Lyceum (Senior High School) of Thessaloniki - Greece

79 Anaximandrou str. TK 54250, Thessaloniki

Tel. +30 2310 316897 


31ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναξιμάνδρου 79,  Τ.Κ. 54250, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310316897 


email: 31lykthe(at)sch.gr


 

 

 

Μαθητικοί Διαγωνισμοί

competitions

Ανακοινώσεις προς γονείς και κηδεμόνες

syll gon 4

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

Ψηφιακή πλατφόρμα e-me

e-me

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

ebooks